Keepershandschoenen

Elite Camaleon Keepershandschoenen 2020

Elite.Camaleon

Een van de nieuwste keepershandschoenen van het alsmaar groeiende merk Elite Sport. Elite heeft midden in 2020, zoals ieder jaar, weer een super mooie nieuwe collectie uitgebracht. De Elite Camaleon is een van deze modellen. Een paar jaar terug had Elite ook al een Camaleon in de collectie zitten, deze was kwaliteit echt uitmuntend maar qua design was het wat apart. Daardoor gingen deze iets minder hard dan gehoopt. Het nieuwe model heeft echter een zeer sterke uitstraling. In deze blog ga ik jullie alles vertellen wat je moet weten over deze keepershandschoen.

elite.camaleon.keepershandschoenen

Cut

Deze nieuwe keepershandschoen is Hybride gestikt. Hybride is een ander woord voor combinatie. Voor degenen die het nog niet weten; je hebt 3 verschillende ‘cuts’, platte vingers, negatief en rolvinger. Platte vingers zijn het eenvoudigste, gewoon vierkant gestikt met de naden aan de buitenkant. Negatief gestikte handschoenen zijn naar binnen gestikt, waardoor het al iets nauwer op de vingers heen zit. Rolvinger zit strak om de vinger heen gerold.

 

Bij de Elite Camaleon hebben ze dus besloten om een combinatie te gebruiken van twee van deze soorten. Dit is een hybride met negatief en rolvinger. De middelste twee vingers zijn negatief gestikt, waardoor je vingers al wat naar voren gebogen zijn en de buitenste twee vingers (pink en wijsvinger) zijn rolvinger gestikt, waardoor de handschoenen wat strakker aanvoelt. De ideale pasvorm als je het mij vraagt.

Verwijderbare Fingersave

Dit is een functie die Elite vaak hanteert omdat het erg in de smaak valt. Verwijderbare fingersave is zeer handig, omdat de handschoen hierdoor voor iedere keeper geschikt is. Of je nou met of zonder fingersave speelt. Daarnaast is het handig voor keepers die nog niet echt weten wat ze met deze bescherming willen. Je kunt dan bijvoorbeeld een keer op een training de fingersave eruit halen om te kijken of dat goed voelt. Als dat niet goed voelt stop je ze er net zo makkelijk terug in.

Design

Zoals ik in de inleiding al benoemd heb, is het design van deze nieuwe keepershandschoen echt schitterend. De handschoen heeft een zwarte foamlaag en de basislaag van de backhand is ook zwart. Op dit zwarte vlak zitten geometrische vormen in opvallende kleuren. In combinatie met het zwart springen deze gekleurde vlakken er echt uit.

Klik hier om de Elite Camaleon 2020 te bestellen.

Related Posts