Welke keepershandschoenen?

​Wel of geen keepershandschoenen met fingersave kopen?

​Voor degene die niet weten wat fingersave is, leggen wij het even uit. Fingersave (protection) is bedacht om de vingers te beschermen tegen krachtige schoten waardoor je vingers minder snel blessures oplopen. Bij een aantal modellen heb je de mogelijkheid om de fingersave uit de keepershandschoen te halen door middel van een klittenband die je kunt openen en sluiten. Een ander woord voor fingersave is ‘het beschermen van de vingers’. Fingersave is aan te raden voor jonge keepers die niet of nauwelijks ervaring hebben met het tegenhouden van ballen. Bekijk snel al onze keepershandschoenen met fingersave hier.

Voordeel van keepershandschoenen met fingersave

​​Je vingers kunnen niet naar achteren strekken doordat de elementen in de vingers voor stevigheid zorgen. Hierdoor is de kans vele malen kleiner om geblesseerd te raken aan je vingers. Bekijk hier onze modellen met Fingersave voor Kids en voor Senioren.

Nadeel van keepershandschoenen met fingersave

​De bewegingsvrijheid in je vingers is vele malen kleiner waardoor het moeilijker wordt om de ballen te klemmen. Bekijk hier onze modellen zonder fingersave voor Kids en voor Senioren.

Verschillende type (cuts) keepershandschoenen

Hier behandelen wij de manier hoe de handschoen gestikt is. De 3 meest voorkomende ‘Cuts’ belichten wij hier toe:

​Rollfinger cut

De handschoen wordt als het ware om de vingers heen gerold. Bij deze cut heb je een geweldige pasvorm. Deze handschoenen zijn meestal geschikt voor de keepers met bredere handen/vingers. Het nadeel van deze cut is dat je de naad altijd voelt aan de onderkant van de wijs- en middelvinger. In Engeland is deze Cut onzettend populair.

Negative cut

De naden zijn naar binnen gestikt, hierdoor voel je vrijwel altijd de naden aan je vingertoppen en aan de zijkant van je vingers. Met deze Cut maak je geweldig contact met de bal en wordt het vangen van de bal een stuk gemakkelijker voor de keepers. Deze Cut wordt wereldwijd door de meeste professionele keepers gebruikt.

Flat

Een ander woord voor Plat. Deze classic handschoen is aan de zijkant gestikt. Voordeel van deze Cut is dat je pakoppervlakte groter is dan Rollfinger en Negative keepershandschoenen. De alle eerste handschoenen wereldwijd zijn op deze manier gemaakt. De rollfinger cut en negative Cut zijn handschoenen van de laatste jaren.

Training of wedstrijdhandschoen

Waar ga je de keepershandschoen voor gebruiken? Voor voetbalwedstrijden of voor keeperstrainingen? Wij raden keepers altijd aan om de nieuwe keepershandschoen te gebruiken voor wedstrijden en de oude handschoen voor de trainingen. Hierdoor heb je langer plezier van je nieuwe keepershandschoenen. Ook is het aan te raden om aan het begin van het voetbalseizoen 2 paar keepershandschoenen aan te schaffen in de keeperswinkel. Het duurdere paar kan je gebruiken voor de wedstrijden en het goedkopere paar voor de trainingen. Als je 2* in de week traint en 1 wedstrijd speelt, heb je normaal gesproken aan 2 paar keepershandschoenen in 1 seizoen genoeg. Mits je deze goed verzorgt.

​De prijs

De meest gemaakte denkfout bij het aanschaffen van dure keepershandschoenen is de gedachte dat deze vele malen langer meegaan dan een goedkoper model. 9 van de 10 keer is dit niet geval. Het voordeel van een duurdere handschoen is dat er een betere foamlaag op de handschoen zit waardoor je een betere grip hebt dan een goedkoper model. Ook is de pasvorm en de afwerking van de handschoen over het algemeen beter. Dus duurdere handschoenen hebben absoluut geen garantie dat ze langer meegaan dan een goedkopere keepershandschoen. De onderhoud van je keepershandschoen is ontzettend belangrijk voor de levensduur. Ook zijn er tegenwoordig bepaalde kunstgras keepershandschoenen ontwikkelt. Deze handschoenen hebben een mindere grip maar gaan wel langer mee. De Elite Armour is hierop een uitzondering. Deze kunstgras keepershandschoen is oersterk en gaat nauwelijks kapot en de grip is ook fantastisch. Voor €72 ben je in het bezit van een tophandschoen die heel lang mee gaat.

Hierboven hebben wij een aantal punten besproken van de keepershandschoen. De keuze voor het maken van de juiste keeperhandschoen is heel persoonlijk. Mocht je vragen hebben over keepershandschoenen of over een bepaald model? Stuur dan een mail naar info@keeperstalent.nl

Welke maat:

Klik hier om te bekijken welke maat keepershandschoenen je hebt.

Recente blog artikelen