Keepershandschoenen

Keepershandschoenen met bescherming

keepershandschoenen.met.bescherming.geel.zwart.

Keepershandschoenen met bescherming

Ben je op zoek naar keepershandschoenen met bescherming? Dan ben je bij KeepersTalent aan het juiste adres. Wij bieden voetbal handschoenen aan waarin (verwijderbare) fingersave is verwerkt. Lees in deze blog alles over vingerbescherming, voor wie het aan te raden is en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Fingersave

Fingersave is vingerbescherming. Deze handschoenen met bescherming bevatten kleine stokjes bij de vingers aan de binnenkant. Hierdoor kan je vinger niet helemaal naar achter buigen en wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind. Voor fingersave bestaan diverse benamingen die per keepersmerk verschillen. Adidas heeft tientallen jaren geleden het woord ‘fingersave’ vastgelegd, dat geen enkel ander merk dit woord mag gebruiken. Op het voetbalveld gebruikt iedereen gewoon het woord ‘fingersave’. Dit zijn de benamingen van de bescherming van de grootste merken.

Adidas – Fingersave

Uhlsport – Supportframe

Reusch – Ortho-Tec

Valk – Tipshield

Sells – Guard

Puma – Protect

Stanno – Fingerprotection

Nike – Spyne Pro

Voor wie

handschoenen met bescherming zijn ideaal voor jonge en beginnende doelmannen. De reden hiervoor hebben we eerder al gegeven: de kans op blessures wordt kleiner. Omdat kinderen nog in de groei zijn, bestaat de kans dat als bijvoorbeeld de vingers van uw zoon of dochter naar achter ‘klappen’ bij een vangbal. Hierdoor kan hij of zij zijn/haar hele leven nog last hebben van deze blessure. De meeste grofkeepers spelen met een voetbal handschoen zonder fingersave, waardoor de bewegingsvrijheid groter is. We raden aan om de eerst twee á drie seizoenen te keepen met bescherming. Daarna is het beter om onder de lat te staan zonder fingersave. Hierdoor kun je het beste uit jezelf halen en dus optimaal presteren tijdens de training en/of wedstrijd. Als je zonder vingerbescherming keept, krijg je met de loop van de tijd sterkere vingers waardoor de kans op vingerblessures op latere leeftijd minder groot is.

Meer bescherming voor keepers

Naast fingersave is er bij veel voetbalhandschoenen nog meer bescherming toegevoegd. Denk aan handschoenen met bescherming tegen de kou. Ook zit er bij de meeste gloves een extra beschermlaag op de body, waardoor de kans op pijnlijke knokkels bij het wegstompen van de bal wordt verkleind.

Het voordeel van keepershandschoenen met bescherming

  1. Je bent beter beschermd tegen vingerblessures.
  2. Je kunt de ballen verder wegstompen bij voorzetten.

Het nadeel van keepershandschoenen met bescherming

  1. Je bewegingsvrijheid is veel beperkter.
  2. Het is moeilijker om ballen klemvast te pakken, omdat je moeilijker je vingers kunt bewegen.

Wat kun je het beste doen bij twijfel?

Als je niet zeker weet of je handschoenen met of zonder fingersave wil bestellen, kun je het beste keepershandschoenen met verwijderbare fingersave kopen. Hier zitten de ‘stokjes’ al standaard achter de vingers, maar deze kun je gemakkelijk verwijderen door middel van een ritje of klittenband. De meeste jeugdkeepers die net beginnen, kiezen altijd voor handschoenen met bescherming. Je ziet steeds vaker dat keepers op latere leeftijd de fingersave links laten liggen, omdat ze de bewegingsvrijheid steeds belangrijker gaan vinden op latere leeftijd. Wil jij advies inwinnen over keepershandschoenen met of zonder fingersave, plan dan snel een bezoekje naar onze keeperswinkel in Breda.

Keeperwinkel in Breda – Verbeetenstraat 19 in Breda.

Bezoek ook onze keeperswinkel in Breda waar wij altijd minimaal 500 keepershandschoenen op voorraad hebben, en waar je gratis voor de deur je auto kunt parkeren. Houd wel rekening met onze openingstijden want we zijn maar 12 uur in de week geopend. KLIK HIER voor meer info over onze winkel in Breda.

Kijk HIER keepershandschoenen met bescherming

Bekijk HIER ons YouTube kanaal

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *