Keepershandschoenen, zaalvoetbal

Keepershandschoenen zaalvoetbal

Speel jij voetbal in de zaal? Dan zul je als keeper zijnde vast wel hebben ervaren dat je enorm harde ballen op je af krijgt tijdens deze potjes. Keepershandschoenen zijn optioneel bij deze sport, maar wij denken dat dit verplicht moet zijn. Het risico dat je een hand- of vingerblessure oploopt tijdens het keepen bij zaalvoetbal, is erg groot. Daarom lijkt het ons verstandig om keepershandschoenen ter bescherming aan te trekken. Hieronder zullen we je vertellen welke handschoenen hiervoor geschikt zijn.

Als je gaat kijken voor keepershandschoenen in de zaal, is het belangrijk dat je kijkt naar een handschoen die slijtagebestendig is. Wij raden dan ook aan om naar handschoenen voor kunstgras te kijken. Deze zijn wat sterker dan een normale voetbal handschoen. Het verschil is, dat de foamlaag (binnenkant van de handschoen) wat harder en steviger is dan bij een normale handschoen. We hebben verschillende kunstgras handschoenen in ons assortiment, hieronder een paar voorbeelden die wij kunnen aanraden:

De bronafbeelding bekijken

Elite Coraza x Elite Armour

Elite Armour/Elite Coraza

De twee populairste kunstgras handschoenen van het merk Elite. Deze worden erg veel verkocht, vanwege hun lange levensduur. Daarnaast beschikken ze allebei over verwijderbare fingersave. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen of je met of zonder bescherming achter je vingers speelt. Bij zaalvoetbal is het misschien handig om fingersave te gebruiken, het zorgt er namelijk voor dat je vingers minder snel achterover klappen en zo wordt de kans op een vingerblessure kleiner. Helaas zit er ook een nadeel aan fingersave verbonden, je kunt namelijk minder soepel je vingers bewegen en zo lever je een hoop bewegingsvrijheid in. Het nadeel van ‘kunstgras keepershandschoenen’ is dat de foamlaag wat stugger is en je daardoor wat grip inlevert.

 Elite Sport Armour

Uit verschillende testen is gebleken dat de Elite Armour bekend staat als de keepershandschoen die het langst meegaat. De slijtage is minimaal en ondanks de stevige foamlaag, is de grip redelijk goed. Dit model bevat vingerbescherming die je kunt verwijderen als je meer flexibiliteit wenst. De shockzone op de rug van dit model, zorgt ervoor dat je corners makkelijker kunt wegboksen.

Naast onze kunstgras handschoenen van het merk Elite Sport, hebben we ook kunstgras-modellen van de volgende merken; ONEkeeper, Sells.

Klik HIER om onze keepershandschoenen voor kunstgras te bekijken!