Top 5 Keepershandschoenen 2018

Wat zijn nou de beste keepershandschoenen die er in 2018 verkrijgbaar zijn? Speciaal voor deze vraag heeft KeepersTalent een top 5 samengesteld. Uiteraard is deze vraag heel persoonlijk en heeft iedere doelverdediger zijn eigen mening. Wij vinden onderstaande vijf keepershandschoenen geweldig en zouden deze ten alle tijden aanbevelen aan iedereen! 

 

5. Elite Real Keepershandschoenen

De Elite Real zijn één van de betere handschoenen van het populaire merk ‘Elite Sport‘. Dit fantastische model heeft speciale vingers die helemaal om de vingers van de keeper heen rollen, ook wel rolvinger genoemd. Lees hier meer over verschillende type keepershandschoenen. Het fijne van deze handschoen zijn de stevigheid en de grip. Bijna alle keepershandschoenen van Elite Sport zijn stevig, dik en robuust en zorgen daardoor voor een lange levensduur. De foamlaag is ontzettend zacht en dik, waardoor het vangen van de bal voor de meeste keepers gemakkelijk afgaat. Op de Backhand heb je een 3D shockzone, waardoor je de bal ver weg kunt boksen bij bijvoorbeeld corners. Sergio Padt (FC Groningen) en Theo Zwarthoed (Excelsior) spelen met dit model. Bram Castro (Heracles Almelo) speelt met de soortgelijke Elite Supreme. Speel jij liever met keepershandschoenen met fingersave? Dan kun je ook kiezen voor de Elite Black Real. Dit is dezelfde handschoen als de Elite Real. Alleen is deze keepershandschoen ‘zwart’, en zit er fingersave in die je eventueel ook nog kunt verwijderen.

 

4. Reusch Prisma Pro AX2 Evolution Keepershandschoenen

 

Reusch is met haar nieuwe ‘Prisma‘ lijn terug van weggeweest! Reusch heeft de afgelopen jaren een beetje stilgezeten en is in Nederland door verschillende merken voorbijgestreefd, maar heeft vorige maand een FAN-TAS-TISCH product op de markt gebracht met de Prisma Pro AX2 Evolution. Keepershandshoenen worden de komende jaren alleen maar lichter en lichter. De polsband gaat plaatsmaken voor een soort sok/mouw waardoor de keepershandschoen zich steeds meer gaan aanpassen aan de hand van de keeper. Het voordeel hiervan is dat je vingers meer bewegingsvrijheid krijgen. Deze keepershandschoen uit het topsegment van Reusch heeft een plakkerige foamlaag die uitermate geschikt is voor natte weersomstandigheden, maar ook meer dan prima te gebruiken is bij droog weer. Bekijk hier die nieuwe ‘Prisma’ lijn van Reusch.

 

3. HO SOCCER Supreme Pro Negative Keepershandschoenen

HO Soccer is terug van weggeweest. Anna 2015 was HO Soccer een merk dat redelijk actief was, met name in Noord-Brabant. De modellen zagen er mooi uit alleen was er altijd veer geklaag over het feit dat de handschoentjes snel kapot gingen (en terecht). Destijds was de klittenband dramatisch en er liet links of rechts ook nog wel eens een naadje los. Anno 2018 doet HO Soccer het helemaal anders. Het design is gerestyled, alle handschoenen hebben net als Adidas een dubbel band voor de ideale pasvorm. De band is een soort ‘sok’ waardoor de bandage heel soepel om de hand van de keeper heen gaat zitten. Wel is het heel belangrijk dat je de keepershandschoen gebruiksklaar maakt voor de eerste training. Dit doe je door voorzichtig het eerste laagje van de handschoen eraf te wassen met lauw water. Doe dit altijd minimaal 24 uur voor de wedstrijd/training. Doe je dit niet? Dan zijn de handschoenen zijkant en wordt het een enorme kluif om een bal klemvast te pakken. Bekijk hier alle modellen 2018-2019 van HO Soccer.

 

2. Elite Black Panther Keepershandschoenen

Eigenlijk moet je alleen de handschoen even aandoen om te weten waarom deze Elite Sport keepershandschoen zo’n hoge plek heeft veroverd in dit overzicht van ‘beste keepershandschoenen van 2018’. De negatieve vingers zorgen voor een strakke pasvorm en de gele foamlaag doet de rest. Vele profkeepers spelen met de Elite Black Panther, omdat dit model anders is dan alle andere keepershandschoenen. De unieke 4mm Elite Contact MY latex + 4mm demping heeft vele keepers overtuigd om uiteindelijk over te stappen op Elite Sport.

 

1. Uhlsport Aerored Supergrip Reflex Keepershandschoenen 2018

Het topmodel waar op dit moment de halve Bundesliga en vele topkeepers in Europa mee spelen. De Uhlsport Aerored Supergrip Reflex Keepershandschoenen. Bij de supergrip modellen heb je zwarte (plak)spikkels die ervoor zorgen dat de bal aan je keepershandschoen blijft plakken. Het model is net als als de meeste topmiddelen van 2018 heel soepeltjes en licht, waardoor de bewegingsvrijheid optimaal is. Alles aan deze Uhlsport keepershandschoen klopt. Van de uitraling en design tot de elastische polsband en ongeëvenaarde grip. De nieuwe Reflect cut is de uitgebreide versie van de negatieve keepershandschoen en zorgt voor een nog strakkere pasvorm. Om deze keepershandschoen te kunnen kopen moet je over een dikke portemonnee beschikken. In de normale sportzaak betaal je €200 (duurste keepershandschoen wereldwijd) en bij ons is dit model te bestellen voor €170. Ook zijn er iets goedkopere varianten van de supergrip die je terug kan vinden op onze Uhlsport Pagina. Mocht je de Supergrip modellen te duur vinden (dit begrijpen wij heel goed), dan zouden we je adviseren om eens naar de ‘Absolutgrip handschoenen’ te kijken. Die zijn een stuk goedkoper en bovendien ook heel goed van kwaliteit. Bij natte weersomstandigheden zijn de Absolut modellen beter dan de Supergrip.

 

De beste keepershandschoenen voor €40.

Keepen is een dure hobby en daar zijn wij ons bij KeepersTalent.nl heel goed van bewust. 2-3 * per seizoen €100 investeren in voetbalhandschoenen is niet voor iedereen haalbaar. De Elite Andalucia vinden wij voor €40 een fantastische aankoop. De foamlaag is redelijk sterk en gaat niet snel kapot. De groene foamlaag zorgt voor een stoere uitstraling. De vingerbescherming kun je heel gemakkelijk verwijderen uit de handschoen. De platte vingers zorgen voor een natuurlijke pasvorm. En de grip is fantastisch (mits je goed in je handschoenen tuft en de foamlaag vochtig houdt). Hieronder ziet u een video van de Elite Andalucia Keepershandschoenen die je hier kunt bestellen.

 

Bekijk hier alle keepershandschoenen van KeepersTalent.

 

Recente blog artikelen