Strek je vingers en meet de hand op bovenstaande manier en kijk daarna hoeveel centimeter jouw meetlint aangeeft. Vervolgens kijk je naar het tabel aan de linkerzijde en kun je bekijken welke maat keepershandschoenen je hebt.

Let op! dit is slechts een advies.

Verder is het heel belangrijk om te weten dat bepaalde merken groter of juist weer kleiner vallen dan gemiddeld. De kindermaten (4 t/m 7) van Reusch vallen kleiner dan gemiddeld. Uhlsport valt weer heel erg ruim. Heb jij brede handen/vingers dan is het verstandig om rolvinger keepershandschoenen te bestellen. Vind je het fijn dat de handschoen strak om je vingers heen gaat zitten, dan raden wij negatieve keepershandschoenen aan.

Gemiddeld hebben keepers in de leeftijdscategorie 6 jaar t/m 8 jaar, keepershandschoenen nodig in maat 3, 4 of 5. Keepers in de leeftijdscategorie 9 jaar t/m 12 jaar, hebben meestal keepershandschoenen in maat 6 en 7. Het is altijd aan te raden om keepershandschoenen passend te kopen. Je mag hooguit een cm overhouden bij de vingertoppen als je handschoenen past. Heb je meer dan een cm over, dan zijn de keepershandschoenen te groot en is het aan te raden om voor een maatje kleiner te gaan.

Wilt u meer advies over de juiste maat van keepershandschoenen. dan kunt u altijd whatsappen naar 0654281631 of onze keeperswinkel in Breda bezoeken waar wij alle tijd voor u nemen.

Kom je er niet helemaal uit? Stuur dan een WhatsApp bericht en wij zullen u direct van advies voorzien. Retourneren is altijd gratis bij KeepersTalent