Full90 Keepershelm

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Maten:

S – hoofdomtrek tussen 40-50 cm
M – hoofdomtrek tussen 51-55 cm
L – hoofdomtrek tussen 56-62 cm

Wissen
  • Bestel nu, betaal later!

Voorraad winkel

S
1
M
0
L
1

De Full90 FN1 is wereldwijd de eerste doorontwikkelde keepershelm met volledige dekking voor de keepers en voetbalspelers (voor voetbalspelers adviseren we echter de Full90 Premier of Full90 Select). Dit nieuwe en innovatieve hoofddeksel maakt gebruik van de revolutionaire geavanceerde trueFit2 Systeem dat voorziet in volledige dekking en volledige comfort met 7 punten van aanpassing. De Full90 FN1 heeft ook verwisselbare ventilatiegaten.Hiermee kun je het uiterlijk (drie kleuren) en ventilatie van de hoofddeksel aanpassen. De FN1 is ontworpen met deTruPlay Technology en bezit een totale beschermende pasvorm  om de helm naar comfort te dragen, terwijl de stijl van spelen van de keeper en het gevoel van de bal gehandhaafd blijft. De helm voelt zeer licht aan. Na een tijdje merk je niet eens meer dat je een helm om je hoofd hebt zitten.

Waarom wel de schenen beschermen en niet het hoofd van de keeper? Dat is een vraag waar niemand een goed antwoord op heeft. Iedereen die wel eens onder de lat heeft gestaan, weet dat er tijdens voorzetten gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Als keeper ben je altijd gefocust op de bal en er kunnen altijd tegenstanders blind inlopen op de keeper, met ernstige botsingen tot gevolg. Ook komt het helaas ook regelmatig voor dat keepers met hun hoofd tegen de paal botsen.

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan, het item ‘hoofdbescherming voor keepers en voetballers’ heeft de laatste tijd veel aandacht gehad in de media. Het besluit van voetbalvereniging GVV Unitas om de keepershelm bij de jeugd tot 14 jaar verplicht te stellen stond centraal in deze landelijke berichtgeving en de ontwikkeling betreffende dit item. Inmiddels hebben meerdere clubs en keeperscholen het voorbeeld van GVV Unitas gevolgd, waardoor de ‘Petr Cech’ keepershelm en de beschermende hoofdbanden een regelmatig terugkerend beeld op de velden vormen.

Jaarlijks wordt er bij ongeveer 15.000 voetballers hoofd- en hersenletsel geconstateerd. Ongeveer 7000 daarvan wordt gezien door een arts, en 3000 belanden op de Eerste Hulp. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 85% van het sport gerelateerde hersenletsel (hersenschuddingen) niet opgemerkt/gediagnosticeerd wordt. Het werkelijke aantal voetballers met (licht) hersenletsel ligt waarschijnlijk zelfs dichter bij de 100.000.

In tegenstelling tot wat verondersteld wordt, worden hersenschuddingen in voetbal nauwelijks veroorzaakt door het bewust koppen van de bal. Hoofdoorzaak (90%) is het hoofd dat een ander hard object raakt, zoals een ander hoofd, een ellenboog, een knie, de paal of de grond. Met die wetenschap heeft Full 90 de FN1 keepershelm en de beschermende hoofdbanden Premier en Select ontwikkeld. De Full90 range, reduceert de kracht die bij een dergelijke botsing vrijkomt aanzienlijk en daardoor wordt de kans op (ernstiger) hersenletsel voorkomen.

Maten:

S – hoofdomtrek tussen 40-50 cm
M – hoofdomtrek tussen 51-55 cm
L – hoofdomtrek tussen 56-62 cm

1 beoordeling voor Full90 Keepershelm

    Beoordelingen in alle talen weergeven (1)

  1. Waardering 5 uit 5

    Imar Berdik (geverifieerde eigenaar)

    Wil graag ruilen voor een maat groter

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Keeperswinkel in Breda

Een keepersspeciaalzaak die voor 100% in het teken staat van de keeper. Van keeperskleding tot trainingsmateriaal en van keepershelmen tot de allerbeste keepershandschoenen waar ook de profkeepers hun wedstrijden mee spelen.

Bezoek winkel

0